Papa Franciscus, 2. Köstebek Skandalına Rağmen Reformları Sürdürecek

Katolik'lerin ruhani lideri Papa Franciscus, Vatikan'ı sarsan ikinci köstebek skandalına üzüldüğünü, ancak bu yaşananların kendilerini reformlardan alıkoymayacağını söyledi.

Papa Franciscus, 2. Köstebek Skandalına Rağmen Reformları Sürdürecek
Katolik aleminin ruhani lideri Papa FranciscusVatikan'ı sarsan ikinci köstebek skandalı nedeniyle üzgün olduğunu ancak bu yaşananların kendilerini kilisede reformlardan alıkoymayacağını söyledi.
İKİNCİ KÖSTEBEK SKANDALINA DEĞİNDİ
Papa Franciscus, pazar günleri Vatikan'da Aziz Petrus meydanına bakan çalışma ofisinin penceresinden yaptırdığı geleneksel Angelus Duası'nda hafta içinde Katolik Kilisesi'nde patlak veren ikinci köstebek skandalına değindi.
"BU, İÇLER ACISI BİR HAREKETTİR"
"Son günlerde, çalınan ve yayılan Papalığa ait gizli belgelere ilişkin dolaşan haberlerin sizleri rahatsız ettiğini biliyorum" diyerek köstebek skandalına değinen Papa, "Bunun için size en başta şunu söylemek isterim ki, bu belgeleri çalmak suçtur. Bu içler acısı, hiçbir şeye yardımcı olmayan bir harekettir" dedi.
"KÖSTEBEK, VATİLEAKS YA DA DİĞER MANİPÜLATÖRLER GÜVENİ SARSMAYACAK"

Belgeleri yayanların kilisedeki reform sürecine de yardımcı olmayacağını vurgulayan ruhani lider, çalınıp yayınlanan belgelere gerekli önlemleri zaten aldıklarını, "Köstebek", "Vatileaks" ya da diğer manipülatörlerin kiliseyi sevenlerin güvenini sarsamayacağını söyledi.
REFORMLARA DEVAM
Söz konusu skandala karşın binlerce inanan önünde kilisede reformlara "devam" işareti veren Papa Franciscus, "Size temin ederim ki, bu üzücü hadise kesinlikle benim reformdan alıkoymayacak. Biz bu kiliseyi hep birlikte ileri götürüyoruz. Kilise, sizin dualarınızla kendini yeniliyor" dedi.
AZİZ PETRUS MEYDANI ALKIŞLADI
Katoliklerin ruhani liderinin pazar duasında söylediği sözler, Aziz Petrus meydanını dolduranlar tarafından alkışlandı. Papa'nın bugünkü pazar duasında bu konuya değinmesi ve bu tür bir mesaj vermesi, Vatikan'ı takip eden deneyimli gazeteciler tarafından da oldukça dikkat çekici bulundu.
"PARAYA BAĞLANAN RAHİPLERİ GÖRMEK ÜZÜCÜ"
Papalık Mali İşler Komisyonu üyesi iki kişinin Vatikan'a ait gizli belgeleri sızdırmasının ardından cuma günü bir ayinde ilk kez konuşan Papa Franciscus, "Paraya bağlanan rahipleri görmek üzücü" demişti.

PAPALIK MALİ İŞLER KOMİSYONU SEKRETERİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

İtalya'da geçen 5 Kasım'da satışa çıkan yazar Emiliano Fittipaldi'nin "Avarizia" ve gazeteci yazar Gianluigi Nuzzi'nin "Via Crucis" adlı kitaplarının "Papa'nın sırlarını açık edeceği" gerekçesiyle, Vatikan'a ait gizli belgelerin sızdırılmasına yönelik yürütülen "köstebek" soruşturmasında geçen hafta sonu Papalık Mali İşler Komisyonu eski sekreteri İspanyol Monsenyör Lucio Angel Vallejo Balda ve sivil görevli Francesca Immacolata Chaouqui gözaltına alınmıştı.
HÜCRE HAPSİNE ATILMIŞTI
Chaouqui, tutuklanması için yeterli delil bulunmaması ve yargı makamlarıyla soruşturma çerçevesinde işbirliği yapmayı kabul etmesi üzerine serbest bırakılmış ancak Balda sorgusunun ardından hücre hapsine alınmıştı.
3 YIL ÖNCE DE SKANDALLA SARSILMIŞTI
Katolik dünyasının merkezi Vatikan, 3 yıl önce de "Vatileaks" skandalıyla sarsılmış,Vatikan'a ait gizli belgeler gazeteci Gianluigi Nuzzi'nin kitabında yayımlanınca skandal patlak vermişti.
Papa Franciscus, 2. Köstebek Skandalına Rağmen Reformları Sürdürecek Papa Franciscus, 2. Köstebek Skandalına Rağmen Reformları Sürdürecek Reviewed by Unknown on 06:24 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.